ا ایراناستادیوم هاشیرازقاره آسیا

اطلاعات استادیوم میانرود شیراز

اطلاعات استادیوم میانرود شیراز

نام  کامل : ورزشگاه میانرود شیراز
میانرود
میانرود
گنجایش: ۵۰۰۰۰ نفر
ورزشگاه اختصاصی: تیم فوتبال فجر سپاسی
نام سابق :
شهر : شیراز میانرود
کشور : ایران
 تاریخ شروع ساخت : ۱۳۷۴
 مدت زمان ساخت : ۱۱ سال
 تاریخ افتتاح:
 تاریخ بازسازی : – 
 هزینه ساخت :
 مالک : سازمان تربیت‌ بدنی ایران 
 مهندس ساخت (طراح) :
اندازه زمین : ۱۰۵ * ۶۸ متر

_______________________________________________________________________________________

توضیحات تکمیلی و تاریخچه ورزشگاه میانرود شیراز

کار احداث ورزشگاه میانرود در شیراز، بیش از ۱۵ سال قبل شروع شد و امروز این به یکی از رویاهای ورزشکاران و ورزشدوستان این شهر و دیار تبدیل شده است،‌ رویایی داشتن ورزشگاهی بزرگ، درخور و شایسته که زمینه‌ساز تحول در ورزش این شهر و استان فارس خواهد بود.
با گذشت بیش از ده سال از زمان زدن کلنگ احداث ورزشگاه میانرود، هنوز این ورزشگاه عظیم به نیمه راه هم نرسیده است، اگرچه مسئولان مدعی طی بیش از ۵۰ درصد راه هستند اما شنیدن کی بود مانند دیدن!!
هیات دولت در سفر اول استانی خود به فارس، تکمیل این ورزشگاه را یکی از اولویت‌ها دانست و در کنار آن موضوع احداث ورزشگاه شش هزار نفری شیراز را نیز مطرح و تصویب کرد، اما در عمل گامی برداشته نشد تا دور دوم و سوم و رسیدن ورزشگاه میانرود به طرح‌های مهر ماندگار، طرحی که ماندگاری آن در حد اسکلت ساختمانی، آرام آرام شایبه پیوستنش به آثار تاریخی را پیش کشیده و شاید پای سازمان میراث فرهنگی و طرح بهینه‌سازی و نوسازی آثار تاریخی را به این پروژه ماندگار!! بکشاند.

از نظر کارشناسان، اجرای طرح ورزشگاه میانرود علی‌رغم آنکه به‌عنوان یکی از نیازهای شیراز و فارس بسیار ضروری بود اما مکان‌یابی و حتی طرح نقشه و اجرای آن چندان کارشناسی نبوده است.

این در حالی است که بخشی از دیوار اصلی این ورزشگاه در میان یکی از معابر اصلی ورودی به شهرک میانرود قرار داشته و مدتی است موضوع در سطح مسئولان شهرداری و ورزش و جوانان برای اندیشیدن راهکار حل آن مطرح است.

طراحان پروژه حتی در زمان طراحی، راه دسترسی به قسمت شرقی این ورزشگاه را پیش‌بینی نکرده و تنها به‌فکر شروع کاری بوده‌اند که فاصله زمانی بین زدن کلنگ آن تا اجرا و تا امروز، بسیار طولانی شده است!!

استاندار فارس در این خصوص گفت: متاسفانه وزیر ورزش به وعده‌ای که در خصوص تامین اعتبار ورزشگاه میانرود داده بود تا امروز عمل نکرده است.

صادق‌عابدین با بیان اینکه این پروژه حدود ۴ میلیارد تومان بدهی دارد، خاطرنشان کرد: اعتبار تعیین شده برای این پروژه در قالب طرح ماندگار در مسیر دیگری است که البته هنوز تامین نشده است.

مدیر کل ورزش و جوانان فارس نیز به ایسنا گفت: پیشرفت طرح ورزشگاه میانرود راضی کننده نیست.

سیدغلام‌رضا کمانه خاطرنشان کرد: این پروژه هم‌اینک ۷۰درصد پیشرفت فیزیکی دارد اما این ما را راضی نمی‌کند.

او گفت: اعتبارات طرح مهر ماندگار که باید به این طرح اختصاص داده می‌شد، اختصاص داده نشده است.

وی با بیان اینکه روند ساخت در حال پیگیری است،‌ از بازدید معاون وزارت ورزش و جوانان خبر داد و خاطرنشان کرد: اگر اعتبارات طرح مهر ماندگار تماما اختصاص داده شود، در خوش‌بینانه‌ترین حالت ۱۰ ماه اتمام طرح به‌طول خواهد انجامید.

اگر کمی‌به حافظه خود فشار بیاوریم، محمد عباسی،  وزیر ورزش و جوانان در تاریخ ۱۸ آبان سال ۹۰، یکسال قبل، در پاسخ به خبرنگار ایسنا در شیراز گفته بود: تلاش می‌کنیم تا یک‌سال دیگر این ورزشگاه را به پایان برسانیم.

عباسی آن روز در حاشیه برگزاری مسابقات جهانی توآ، این کار را بسیار بزرگ خوانده و تاکید کرده بود: به افتخار مردم فارس این کار بزرگ را تا یک‌سال دیگر انجام می‌دهیم.

وی آن روز ظرفیت ورزش در استان فارس را بالا اعلام کرده و با یادآوری اینکه ظرفیت پهلوانی هم در فارس بالا است!!، گفته بود: در این چندسال زیرساخت ها خوب تعریف شده، اما تمام نشده، ما تلاش می کنیم که یکی از این زیرساخت‌ها ورزشگاه میانرود است ایجاد شود.

عباسی تصریح کرد: کار اتمام ورزشگاه میانرود بسیار بزرگ است، یک پروژه ای است که ۱۴، ۱۵ سال باقی مانده، شرکت تجهیز هم به تنهایی نمی تواند. بنابراین وزارت ورزش و جوانان باید کمک کند استاندار هم کمک کند تا کار به سرانجام برسد و سال آینده مردم فارس از آن استفاده کنند.

از دیگر سو اول بهمن سال گذشته هم مدیرکل ورزش و جوانان وقت فارس اعلام کرده بود که این پروژه ۶۰ تا ۷۰ درصد پیشرفت دارد بنابراین اگر صحبت‌های آن روز آن مدیر و امروز این مدیر ورزش و جوانان را کنار هم بگذاریم، میانرود امسال همان میانرود سال گذشته است، ورزشگاهی که آرام آرام ستون‌ها و اسکلت بتنی ایجاد شده برایش خرده می‌شود و فرو می‌ریزد و به یک بنای تاریخی تبدیل می‌شود.

به گزارش خبرنگار ایسنا مردم شیراز پانزده سال است در رویای داشتن ورزشگاهی بزرگ، وعده می‌شنوند و هر روز اعتمادشان به عملی شدن آن کم‌رنگ و کم‌رنگ تر می‌شود.

وقتی به تاریخچه این ورزشگاه نگاه می‌کنیم،‌ سوابق به سال ۷۴ باز می‌گردد، آن زمان عملیات اجرایی ورزشگاه میانرود همزمان با تعدادی دیگر از پروژه‌های ملی در سراسر کشور آغاز شد، طرحی که می‌گفتند سال‌ها برای مکان‌یابی اش مطالعه شده است.

این طرح در سال ۷۹ اعتبار مستقل گرفت و علی‌رغم آنکه ابتدا برای ۲۵ هزار نفرطراحی شده بود به‌یک‌باره ظرفیتش را دوبرابر اعلام و آن را یک‌ورزشگاه ۵۰ هزار نفری معرفی کردند، توسعه‌ای که مشخص نشد نتیجه چه تحقیقات و طراحی و کار مهندسی‌ بود.

 به گزارش ایسنا همان سال ۱۴ میلیارد تومان برای احداث این پروژه اعتبار پیش‌بینی شد اما تا امروز هنوز این میزان اعتبار به‌صورت کامل جذب نشده و حتی وعده‌های وزیر ورزش و آنچه در قالب طرح مهر ماندگار دیده و تصویب شد هم عملیاتی نشده است.

ساخت این ورزشگاه با توجه به اینکه در برهه ای نیز در اختیار شرکت ساخت و توسعه بود و این شرکت نیز ده ها پروژه دیگر را نیز در استان در اختیار داشت روند کندی را در پیش داشت.

به هر حال این ورزشگاه پس از این سالها همچنان به مرحله تکمیل نرسیده و هر روز تاریخ جدیدی را برای افتتاح حداقل زمین چمن ورزشگاه اعلام می کردند که همچنان به نتیجه نرسیده و به وقتی دیگر موکول شده است.

حال دل‌خوش به بخش خوش‌بینانه نگاه مدیرکل ورزش و جوانان فارس می‌اندیشیم که اگر اعتبارات محقق شود، ده ماه دیگر شیراز ورزشگاه میانرود را خواهد داشت، هرچند آنچه در سال ۷۶ و قبل از آن برای این شهر با جمعیت آن روز دیده شد، معلوم نیست امروز پاسخگو باشد.

توجه داشته باشیم که سال ۷۶ شهرک میانرود به میزان امروز توسعه پیدا نکرده بود و ….

_______________________________________________________________________________________

عکس پانوراما ورزشگاه میانرود شیراز
minaroud

__________________________________________________________________________________________

گالری عکس

Print Friendly, PDF & Email

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سئوال امنیتی *

دکمه بازگشت به بالا